KNHS regio Noord-Holland jeugd opleiding

KNHS Regio Noord-Holland is actief in de jeugd opleiding in de paardensport. Kinderen/jong volwassenen beleven veel plezier in de mooiste sport die er is, de pony- en paardensport. Om de jonge ruiters te helpen bij hun hobby en sport is het Jeugdstimuleringsplan (JSP) ontwikkeld. Daarnaast ondersteunen wij het Hippisch Trainings Centrum (HTC). Dit is een kweekvijver voor jonge talenten in de disciplines dressuur, springen en eventing.

JeugdStimuleringsplan (JSP)

Het JSP biedt jonge ruiters een trainingsprogramma in de vorm van extra lessen om op een hoger niveau te komen.

Hoe werkt het JSP?

We bieden een trainingsprogramma voor pony- en paardenruiters in de vorm van 12 lessen (springen, dressuur), activiteiten en wedstrijdtraining gedurende het schooljaar. De wedstrijdtraining bestaat uit leren inrijden, parcours lopen, de proef of parcours uitvoeren en met video nabespreken met tips en tops. Na inschrijving ontvang je meer informatie over de samenstelling van de lessen.

We organiseren gedurende het seizoen activiteiten, waarbij deelname niet verplicht is, maar wél wordt verwacht. Je doet toch méé aan JSP?Het definitieve programma maken we nog bekend en sluit aan op de deelnemers en hun behoefte.

JSP heeft een eigen (besloten) facebook pagina waar alle deelnemers zich voorstellen, nieuwtjes worden gedeeld en andere belangrijke informatie is te vinden voor deelnemers en ouders. De instructeur stelt in overleg met de deelnemers én afhankelijk van de grootte van de groep de frequentie van de lessen vast. Ook de samenstelling van de groep volgt na de sluitingsdatum voor aanmelden voor het JSP.

De lessen vinden plaats op diverse locaties in Noord-Holland.

Anouk Hansen geeft dressuurles op dinsdag in Nieuw-Vennep.

Judith van der Noordaa geeft dressuurles op donderdag in Wormerveer en zaterdagmiddag in Venhuizen.

Nick Ros geeft springles in Oudekerk aan de Amstel en Barsingerhorn. De dagen maken we nog bekend.

Selectie

Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de selectie dag. De instructeur die jou les gaat geven selecteert de deelnemers. De dressuur instructeurs zijn Judith van der Noordaa en Anouk Hansen. De spring instructeur is Nick Ros. Voor deelname aan het JSP gelden de volgende selectiecriteria:

· Je bent lid van de KNHS

· Je hebt minimaal 1 winstpunt in de klasse B behaald

· Je neemt deel met een vaste pony (minimaal cat B) of paard

· Je bent 10 t/m 18 jaar (pony) en 14 t/m 18 jaar (paarden)

· Je stelt je coach baar op en bent gemotiveerd je te ontwikkelen

Wat zijn de kosten?

Deelnemers betalen in het seizoen 2020/2021 € 195 voor 12 lessen, inclusief de (meeste) activiteiten (onder bepaalde voorwaarden). Deelname aan de selectiedag wordt (indien van toepassing) apart apart in rekening gebracht. Je betaalt het JSP vooraf. Dankzij zowel de inzet van vele vrijwilligers als de sponsoring van KNHS regio Noord-Holland is het JSP mogelijk.

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie of je meteen aanmelden? Mail naar jsp@knhsnoordholland.nl

We stellen JSP instructeur springen Nick Ros aan je voor ….

Nick Ros heeft een schat aan kennis en ervaring opgedaan in de paardenwereld. Hij is opgegroeid naast de manege in Ouderkerk aan de Amstel, waar hij begon met rijden op achtjarige leeftijd. Na zijn middelbare school is Nick naar Amerika gegaan, om bij een internationale eventing stal te gaan rijden. Hier heeft hij zijn passie voor eventing ontdekt. Terug in Nederland is hij economie gaan studeren, en is internationaal eventing gaan rijden. Nick maakt onderdeel uit van het Jack Link eventing team.

We stellen JSP instructeur dressuur Judith van der Noordaa en Anouk Hansen aan je voor …

Judith is vanaf de start bij het JSP betrokken. Ook dit jaar gaat zij met veel enthousiasme een bijdrage leveren om de leerlingen op een hoger niveau te brengen. Ze kijkt uit naar de activiteiten buiten de lessen om, zodat de JSP leerlingen ook méér leren rondom de paardensport. Ze is instructeur ORUN niveau 4 allround en heeft ORUN cursussen gegeven. Judith heeft zich vervolgens in de dressuur gespecialiseerd. Als jurylid t/m Z dressuur is ze regelmatig actief. Judith: “Naast lesgeven en mijn baan in de verslavingszorg besteed ik veel tijd aan mijn twee paarden”. De leerlingen blijven vaak meerdere jaren aan het JSP verbonden. Het valt Judith op dat het altijd heel enthousiaste leerlingen zijn. Judith: “De lessen zijn zowel in het voorjaar als het najaar, waardoor je goed de ontwikkeling van de ruiters volgt over wat langere tijd”.

Anouk Hansen is een instructeur met ruime ervaring. Als jury is zij actief t/m Lichte Tour bij KNHS Nederland. Ze heeft een eigen Dressuur- trainingstal waar ze ook instructie geeft in Middenbeemster.

Hippisch Trainings Centrum

Het Hippisch Trainings Centrum (HTC) is een kweekvijver voor jonge talenten in de disciplines dressuur, springen en eventing. Talenten van nu, zijn de toppers van straks. Nederland draait in de paardensport al jaren op internationaal topniveau mee en dat willen we in de toekomst natuurlijk zo houden! Gelukkig zijn er in Regio Noord-Holland veel talenten. Met gerichte training en begeleiding zorgt het HTC ervoor dat talenten een extra duwtje in de rug krijgen en aansluiten bij de Nederlandse topsport.