Update

Hallo allemaal,

Het zijn bijzondere tijden geweest de afgelopen maanden. Gelukkig mogen we onze mooie sport weer actief bedrijven ongeacht de leeftijd. Zo zijn we de lessen weer gestart en waar we eerst alleen Meet & IJkmomenten mochten organiseren, mogen we inmiddels ook weer reguliere wedstrijden organiseren.

Op zondag 12 juli hadden we een hele leuke clinic dag verzorgd door Mendale’s. Vanuit de organisatie van GameDay waren we benaderd om een evenement op te zetten met Mendale’s dat meer gericht was op meiden en vrouwen. Mendale’s wordt gerund door Bianca van Alderwegen en haar team. Bianca en haar team maken in hun aanpak een combinatie tussen de klassieke dressuur en natural horsemanship. Bianca heeft dit vertaald in haar recent uitgegeven boek ‘de kunst van het niets doen’. Er waren deze dagen clinics gericht op dressuur, springen en communicatie met je viervoeter in de vorm van een schriktraining. Het duurde even voor de inschrijvingen opgang kwamen, maar uiteindelijk was er een leuke groep deelnemers. Voor zover wij als bestuur iedere aanwezige hebben kunnen spreken was het een geslaagde dag, waar door de wat andere benadering en achtergrond weer nieuwe inzichten zijn verkregen.

Voor zondag 26 juli hebben we een ander leuk iets gepland: een leerzame & inzichtelijke dressuurwedstrijd. Deze wedstrijd is speciaal bedoeld voor ruiters/amazones, die inzicht willen krijgen waar hun verbeterpunten liggen.
De proeven tellen gewoon mee voor punten bij de KNHS. Er zal geen klassement opgesteld worden met prijzen.
Om meer inzicht te krijgen over de voorbereiding van een wedstrijd en het uiteindelijk rijden van de proef, wordt er vóór de oefenwedstrijd aan de ruiters en eventueel ouders/grooms gevraagd of zij een vragenlijst willen invullen. Wij vragen om deze reden aan de ruiters en ouders/grooms ruim van tevoren aanwezig te zijn, zodat de vragenlijst rustig ingevuld kan worden. Bij het invullen van de vragenlijst kunnen geen foute antwoorden gegeven worden, omdat het de ruiters en ouders/grooms een persoonlijk inzicht geeft.
Na de proef krijgt de ruiter mondeling commentaar van de jury, mevrouw Miranda van Duin, waarbij de antwoorden van de vragenlijst ook meegenomen zullen worden. Hierdoor zal er een lerend effect ontstaan en wordt er bewustwording gecreeërd. Op deze manier hopen we dat de ruiters en ouders/groom nog meer plezier én voldoening samen uit de sport kunnen halen.
Na afloop van de proef en beoordeling van de jury, vragen we de ruiters en ouders/grooms hoe men deze dag ervaren heeft. Suggesties, tips en commentaar zijn meer dan welkom en kan ons helpen dit format te verbeteren.
De ruiters en ouders/grooms krijgen de protocollen en de ingevulde vragenlijst mee naar huis, zodat deze altijd nog teruggekeken kunnen worden en er lering uit gehaald kan worden. Opgeven kan via www.mijnkhns.nl of wedstrijdsecretariaat@duinruiters.com

De volgende avondwedstrijd staat gepland voor vrijdagavond 14 augustus. Opgeven kan eveneens via www.mijnknhs.nl
Ook zijn de voorbereidingen van De Duinruiter Bokaal op zaterdag 12 en zondag 13 september in volle gang. We kijken weer uit naar een mooi weekend. Ook hier kan via www.mijnknhs.nl opgegeven worden.
Vanwege de Corona richtlijnen en het hier voor iedereen nog de juiste weg in vinden hebben we besloten om ons 50-jarig bestaan een jaartje uit te stellen. Het streven is om dit wederom op de zondagmiddag van de Duinruiter Bokaal plaats te laten vinden maar dan in 2021.

Het Duinruiter Weekend gaat wel door. Dit gaat plaatsvinden van vrijdag 25 september tot en met zondag 27 september. Wederom bij de Albert Hoeve in Wateren. Zij hebben aangegeven de accommodatie op orde te hebben volgens de Corona richtlijnen. Heb je interesse om mee te gaan neem dan contact op met cheryl@duinruiters.com Het is echt een super leuk weekend ongeacht niveau en leeftijd.

Zoals jullie wellicht eerder hebben vernomen zitten wij als Duinruiters in het samenwerkingsverband ONS (Ontspanning Natuur & Sport). Hierbij streven we op termijn naar een gezamenlijke locatie en onderkomen voor meerdere sportverenigingen uit Julianadorp en omstreken. In dit samenwerkingsverband kunnen we zowel gezamenlijk terreinen als accomodaties delen. Dit heeft vele voordelen niet alleen financieel, maar ook voor de aantrekkingskracht naar nieuwe leden en de diverse werkzaamheden die het onderhouden van een terrein met zich mee brengen. Het idee is om de locatie in een parkachtige omgeving in te richten zonder dat de diverse verenigingen elkaar in de weg zitten, maar juist versterken. Het is een lange termijn plan, maar zo nu en dan kun je wellicht wat horen en zie je af en toe wat in het nieuws voorbij komen. Zo hebben we recent een stichting opgericht om zo ook aanspraak te kunnen maken of de financien die de gemeente beschikbaar heeft gesteld om het plan verder te gaan uitwerken, toetsen op haalbaarheid en realisatie. Het feit dat de gemeente budget vrij gemaakt heeft is heel uniek en sterkt dus dat we met het plan op de juiste weg zitten. Dit wordt ook versterkt door de selectie voor Panorama Lokaal, een ontwerpwedstrijd waar 3 bureau’s geselecteerd zijn om hun visie inclusief het ONS plan te geven voor Julianadorp en omstreken. Mocht je meer willen weten spreek mij dan gerust eens aan.

Mocht je met andere vragen en/of ideëen zitten die je graag met het bestuur wil delen schroom dan niet bij één van ons in de lucht te komen. De vereniging zijn we samen.
Als laatste nog even een leuke mededeling, vanaf heden is Maaike Verplancke onze nieuwe webmaster. Zij zal het stokje van Stef van der Velden gaan overnemen in de komende weken om onze website te gaan beheren. We zijn super blij met dit aanbod van Maaike. Om de site up2date te houden heeft ze wel jullie hulp nodig. Heb je een mooie foto of weet je een leuk evenement stuur dit dan naar maaike@duinruiters.com zodat zij dit op de site kan plaatsen. Zo houden we de site fris en up2date.
Tot zover weer een update vanuit het bestuur.

Geniet van de zomer, blijf allemaal goed op elkaar passen, respecteer de Corona richtlijnen dan kunnen we volop blijven genieten van onze mooie hobby.

Groeten, namens het bestuur,

Jennifer Borst